Beschikbare Skiplinks

Argenta, Groot in alle eenvoud

Bekijk onze video via Youtube op: http://youtu.be/qkjkD1Y5_Vw

Wie is Argenta? Bekijk ons filmpje! Kom alles over ons te weten.

 

De Argenta Groep, een betrouwbare partner

Argenta is een bank- en verzekeringsgroep, actief in België, Nederland en Luxemburg. Het richt zich voornamelijk op particulieren en gezinnen. Zijn kernbedrijvigheid bestaat uit het aanbieden van eerlijke bank- en verzekeringsproducten tegen correcte prijzen.

Argenta dankt zijn succes aan het permanent streven naar lage kosten, hoge productiviteit en het aanbieden van de ‘betere koop’. Het hoofdkantoor is gevestigd te Antwerpen in België. Argenta Nederland is gevestigd te Breda.

Historie
Argenta, de vijfde grootste financiële instelling in België, werd in 1956 opgericht als financieringsmaatschappij, gespecialiseerd in persoonlijke leningen. In 1964 kreeg het toestemming om op te treden als depositokas. Argenta zette een distributienetwerk van zelfstandige ondernemers op. Om voor het aangetrokken spaargeld een aanwending te vinden, specialiseerde het zich in hypotheekleningen. Later bouwde het een breed net van zelfstandige kantoorhouders uit die in hun gemeente een lokaal Argenta bankkantoor openden. In 1974 werd Argenta Verzekeringen opgericht, dat levens- en brandverzekeringen aanbood.

Om het succesvolle partnerschap met zijn trouwe klanten en zijn kantoorhouders een duurzaam karakter te geven, stelde de stichter Karel Van Rompuy zijn onderneming open in 2010. Via Argenta Coöperatieve liet hij zijn trouwe Argenta klanten en kantoorhouders toe om aandeelhouder te worden. Op 31 december 2013 bezit Argenta Coöperatieve een minderheidsparticipatie van 15% in het kapitaal van de Argenta Groep. 85% van de aandelen zijn in het bezit van de familie Van Rompuy.

Vandaag is de Argenta Groep een snelgroeiende Belgische bank verzekeraar met een geconsolideerd balanstotaal van 35,4 miljard euro, meer dan 520 bankkantoren in België en belangrijke activiteiten in Nederland.

Argenta heeft meer dan 1,5 miljoen klanten.

Naar boven
 

Argenta Nederland stelt voor ...

Marinka Van Der Meer : CEO Argenta Nederland en Dietrich Heiser : COO/CIO Argenta Nederland

Marinka_Dietrich

Naar boven
 

Argenta in Nederland

Argenta staat midden in de Nederlandse samenleving. Vanuit het hoofdkantoor te Breda ondersteunen we dagelijks onze Nederlandse klanten en professionele intermediairs. Reeds meer dan 250.000 Nederlandse klanten kozen voor Argenta en dagelijks groeit dit aantal verder aan.

Historie
Sinds 1997 verstrekt Argenta Spaarbank hypotheken in Nederland. In plaats van een netwerk met eigen kantoren in Nederland uit te bouwen, heeft Argenta bij aanvang gekozen haar hypotheken in Nederland aan te bieden via het intermediair. In een sneltempo groeide Argenta uit tot een belangrijke speler op de Nederlandse hypotheekmarkt. Meer dan 140.000 Nederlandse gezinnen en particulieren kozen reeds voor een Argenta hypotheek. Het beheer en de administratie van de hypotheken in Nederland heeft Argenta uitbesteed aan de Nederlandse hypotheek servicers Stater en Quion.

In 2004 startte Argenta met het aanbieden van internetspaarrekeningen. Ook deze activiteit werd succesvol uitgebouwd. Meer dan 110.000 gezinnen en particulieren openden reeds een internetspaarrekening. Voorts startte Argenta Life Nederland in dat jaar met een spaarverzekering, die gekoppeld is aan de spaarhypotheek van Argenta.

Belangrijke vennootschappen van de Argenta groep zijn Nederlandse maatschappijen en  hun activiteiten vallen geheel of ten dele onder het Nederlands toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) in Nederland.

Argenta zet geen dure mediacampagnes op. Liever gebruiken we dit geld voor een scherper tarief voor onze klanten.  Op deze doordachte wijze is Nederland voor Argenta een tweede thuishaven geworden met meer dan 250.000 gezinnen en particulieren die reeds voor Argenta kozen.

“Argenta heeft een eigen dynamiek. En die heeft als enig doel topproducten bij zijn klanten te brengen. Een hele duidelijke strategische focus, die niet wordt beïnvloed door wat er gebeurt in de VS of elders in de wereld. We zijn een bank zoals een bank hoort te zijn.”, aldus John Heller, Directievoorzitter Argenta.

 

 

Naar boven